Loading

De Rode Duif

De burgemeester is ten einde raad met de verschrikkelijke overlast die de massa's duiven veroorzaaken, die 'zijn' stad beheersen. Alles wordt ondergepoept en de mensen durfen al nauwelijks nog de straat op. De kosten voor de straatreiniging zijn inmiddels van gigantische hoogte.

Daar komt een man in het stadshuis en doet aan de burgemeester een voorstel: 'Als u mij belooft, dat u mij geen vragen stelt, zal ik uw mooie stad van al de duiven bevrijden. Als u mij echter wel een vraag stelt, moet u mij 5.000.000,00 Euro betalen!'

De burgemeester denkt even na en accepteert het voorstel.

De volgende dag gaat de man op het marktplaats staan, opent zijn jas en haalt er een rode duif uit. De rode duif vliegt omhoog en draait een paar rondjes boven de marktplaats. Alle andere duiven gaan rond de rode duif verzamelen en vliegen ten slot met haar voor goed de stad uit.

Na een tijdje komt de rode duif alleen weer terug en gaat op de schouder van de man landen. De burgemeester is erg onder de indruk en zegt na een moment nagedacht te hebben:
'Dit is echt te gek, geweldig, ik ben gefacineerd! Maar het maakt niet uit wat het kost, ik moet er toch een vraag aan u stellen':

Heeft u ook een rode Marokaan?